Huisjapon uit 1900. Gemaakt van een Kasjmir sjaal uit de 19e eeuw.
Revers en boordje zijn van fluweel. Hij sluit met haken en ogen en een strikband van satijn.

Huisjapon
Huisjapon
10 november 2015

Huisjapon uit 1900. Gemaakt van een Kasjmir sjaal uit de 19e eeuw. Revers en boordje zijn van fluweel. Hij sluit met haken en ogen en een strikband van satijn.

Charlestonjapon uit de 2e helft van de jaren 20.

Gemaakt van zijden crêpe. De rok is gemaakt van slierten die geborduurd zijn met kralen die samen een vlindermotief vormen. De vlinder is een geliefd motief in het begin van de 20e eeuw. Door het gebruik van de losse slierten danst de rok mee als de eigenaressen de Charleston danst.

Charlestonjapon
Charlestonjapon

Charlestonjapon uit de 2e helft van de jaren 20. Gemaakt van zijden crêpe. De rok is gemaakt van slierten die geborduurd zijn met kralen die samen een vlindermotief vormen. De vlinder is een geliefd motief in het begin van de … Continue reading

Art-deo japon uit de jaren 30 van satijn. Het vierkante motief op de borst is gerealiseerd met een gestreepte stof,

De rok valt op de kuiten. De pofmouw komt vaak voor in deze tijd en heeft tot doel de vrouw een slanker silhouet te geven.

Art-deo japon
Art-deo japon

Art-deo japon uit de jaren 30 van satijn. Het vierkante motief op de borst is gerealiseerd met een gestreepte stof, De rok valt op de kuiten. De pofmouw komt vaak voor in deze tijd en heeft tot doel de vrouw … Continue reading

New Look japon uit eind jaren 40. Christiaan Dior kwam in 1947 met de New Look die zeer in de smaak viel bij het publiek. De rok is een hele cirkel verstevigd met vlieseline.

New Look japon
New Look japon

New Look japon uit eind jaren 40. Christiaan Dior kwam in 1947 met de New Look die zeer in de smaak viel bij het publiek. De rok is een hele cirkel verstevigd met vlieseline.

Avondjapon van satijn uit de jaren 50 naar een model van Dior.

Zoals vaak voorkwam in de jaren 50 werden couture japonnen van bekende ontwerpers nagemaakt. Op de achterzijde van deze japon is een prachtig bloemenpatroon geborduurd.

Avondjapon
Avondjapon

Avondjapon van satijn uit de jaren 50 naar een model van Dior. Zoals vaak voorkwam in de jaren 50 werden couture japonnen van bekende ontwerpers nagemaakt. Op de achterzijde van deze japon is een prachtig bloemenpatroon geborduurd.

Gebreide japon uit de jaren 70 van Lanvin.

Het lijfje is gebreid in de ribbelsteek en in de rok zijn geometrische vormen ingebreid die heel kenmerkend zijn voor de jaren 70.

Gebreide japon
Gebreide japon

Gebreide japon uit de jaren 70 van Lanvin. Het lijfje is gebreid in de ribbelsteek en in de rok zijn geometrische vormen ingebreid die heel kenmerkend zijn voor de jaren 70.

De beroemde Mondriaanjurk uit 1965. Deze is helaas niet van YSL maar van een anonieme naaister.

Mondriaanjurk
Mondriaanjurk

De beroemde Mondriaanjurk uit 1965. Deze is helaas niet van YSL maar van een anonieme naaister.

Mantelpak uit de jaren 80 van leer. Gemaakt door Frank Govers.

De brede schouders passen goed in deze tijd. De paarse onderrok die onder de bovenrok uitsteekt is in die tijd heel bijzonder. Het pak is op de schouder en rond de heupen prachtig gedecoreerd met applicatie van leer.

Mantelpak
Mantelpak

Mantelpak uit de jaren 80 van leer. Gemaakt door Frank Govers. De brede schouders passen goed in deze tijd. De paarse onderrok die onder de bovenrok uitsteekt is in die tijd heel bijzonder. Het pak is op de schouder en … Continue reading

Druppeljurk uit 2011 van Michael Barnaard van Bergen.

Gebreide jurk die ook is aangekocht door het Gemeentemuseum in Den Haag bij de tentoonstelling mode en kunst in 2011. Deze jurk vertegenwoordigt het surrealisme.

Druppeljurk
Druppeljurk

Druppeljurk uit 2011 van Michael Barnaard van Bergen. Gebreide jurk die ook is aangekocht door het Gemeentemuseum in Den Haag bij de tentoonstelling mode en kunst in 2011. Deze jurk vertegenwoordigt het surrealisme.